Oprisor Caloian Cabernet Sauvignon 0.75L

Oprisor Caloian Cabernet Sauvignon 0.75L

Cod: 724

Puternic şi sigur pe sine, bogat, cu pas ferm şi apăsat, Cabernet-ul se deschide mai greu, păstrându-şi cadenţa, dar doar pentru a se dezvălui în deplină maiestate. Un Laocoon căruia maturitatea nu i-a înmuiat trupul, ci i-a dat tuşe mai groase şi mai ferme. Nuanţe de ciocolată neagră, fructe uscate şi arome ce amintesc de brazda abia tăiată în pământul gras şi ierbos, legate într-o textură solidă, satinată.

Brand
Brand: Crama Oprisor
Tara de origine
Tara de origine: Romania
Cantitate
Cantitate: 75cl
Alcool
Alcool: 14,5%
Regiune
Regiune: Dealurile Olteniei
Culoare
Culoare: Rosu
Tip strugure
Tip strugure: Cabernet Sauvignon
Tip
Tip: Sec
Temperatura servire
Temperatura servire: 16-18 °C
26 Lei

Caloianul este un ritual de invocare a ploii aducătoare de recolte bogate, practicat în Balcani în a treia zi de marţi după Paştile creştin-ortodox. Obiceiul datează din epoca precreştină. 
Caloianul este o păpuşă din lut, cârpe, paie sau crenguţe de lemn, îmbrăcată în hăinuţe, îngropată în pământ după un ritual complex. În diferite stadii de evoluţie, obiceiul a fost atestat pe întreg teritoriul României. Cândva, ceremonia se practica în a treia săptămână după Paşte, dar în vremurile recente, la acest ritual se recurge ocazional, primăvara sau vara, în perioada secetelor sau a ploilor prelungite. 
Caloianul este o tradiţie întâlnită în Oltenia, fiind o invocare adresată divinităţii.

Depozit Magazin

Coş

Nu există produse adăugate.